Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mjölkchokladpannacotta med smak av apelsin

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 23 st har redan röstat

Pannacotta med mjölkchoklad och apelsin. Det blir inte godare än så här!

Ingredienser

6 portioner

Pannacotta

  • 1 ,5 gelatinblad
  • 250 g mjölkchoklad
  • 500 g grädde
  • 45 g strösocker
  • 1 apelsinzest
  • 2 kanelstänger

Garnering

  • 1 chokladbit, tex. dubbel daim
  • 2 dl vispad grädde
  • kakao

Så här gör du

  1. Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde, socker, apelsin zest och kanelstänger, ställ åt sidan 10 minuter. Koka upp grädden igen och häll genom en sil över den hackade chokladen. Tillsätt gelatinbladen och mixa med stavmixer till en slät pannacotta. Häll upp blandningen i serveringsglas och låt stå i kylen i minst 3 timmar.
  2. Krossa daimen grovt och mjukvispa grädden. Toppa pannacottorna med detta och avsluta med att pudra lite kakao över.