Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mjölkchokladmousse med saltlakrits

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 personer
  • 200 g mjölkchoklad
  • 1 ,5 msk Baileys (valfritt)
  • 2 äggulor (rumsvarma)
  • 4 dl vispgrädde

Topping

  • 6 turkisk peppar (lakritskarameller)

Så här gör du

  1. Hacka chokladen i bitar och smält i mikro eller över vattenbad.
  2. Ta av från värmen, låt svalna något och rör i äggulor och Baileys. Rör om några minuter med träslev. Låt svalna 15 minuter, rör om då och då.
  3. Vispa upp grädden så att den får mjuk konsistens, inte allt för hård.
  4. Vänd ned chokladen i grädden med hjälp av en slickepott, vänd stora mjuka tag så att du inte tappar luften i grädden. Lägg i en skål och skeda upp vid servering eller direkt i små portionsglas. Toppa med några smulor av saltlakrits och servera.