Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mixat köttspett


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 portioner

  • 500 g rostbiff eller ryggbiff, välj marmorerat kött

  • 500 g benfri lammstek

  • 500 g grisbog eller skinka

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 
glaze, färdigköpt eller se tips
  • 
flingsalt & svartpeppar


Så här gör du

  1. Torka av köttet och skär det i jämnstora­ bitar och lägg upp på ett fat i grupper. Garnera med timjan och rosmarinkvistar.

  2. Trä upp köttet, mixa gärna köttslagen (utom kycklingen som bör grillas på eget spett),­ på dubbla eller platta spett för att inte köttbitarna ska snurra runt på spetten när man vänder­ dem. Grilla köttet, cirka 5 minuter­ runtom. Pensla på glaze under grillningen. Salta och peppra.

  3. Låt spettet vila någon minut efter grillningen. Njut med potatissallad med dilldressing, örtsås, jordgubbs- och nektarinsalsa och rostad röd paprikasås.