Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mitt köks kladdkaka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 personer

Kladdkaka

  • 2 st stora ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 150 g smält smör
  • 50 g mörk choklad
  • 4 msk kakao
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • en nypa salt
  • 1 tsk espressopulver

Till servering

  • vispad grädde
  • florsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj en 24 cm springform alt lägg bakplåtspapper i botten. Rör samman ägg och båda sockersorterna i en skål.
  2. Smält smör och tillsätt chokladen, rör tills det smält. Tillsätt sedan försiktigt i äggsmeten.
  3. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ner till en jämn smet. Häll i formen. Grädda i mitten av ugnen i precis 30 min. Låt svalna ordentligt. Kakan är godare när den fått sätta sig och blivit sval.
  4. Servera med vispad grädde och pudra lite florsocker över.
  5. Jag har provat att grädda i 20, 25 och 35 minuter. Denna kaka behöver runt 27-30 min i ugnen. Allra bästa sättet är att provbaka några gånger så du lär känna din ugn.