Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Misorostad kyckling med grönsaker

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Misomajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk misopasta
  • 1 lime, zest och juice

Kyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • salt och nymalen svartpeppar
  • rapsolja och smör till stekning
  • 2 msk misopasta
  • 1 msk socker
  • 1 msk risvinäger

Grönsaker

  • 2 buketter broccoli
  • 250 g sockerärtor
  • 200 g grönkål
  • 1 dl yuzujuice
  • 1 dl japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön, rostade
  • 1 msk plockade korianderblad
  • 1 msk plockade myntablad

Garnityr

  • 1 ask alfalfa groddar
  • 1 dl hasselnötter

Så här gör du

  1. Blanda majonnäs, misopasta och lime. Smaka av med salt.
  2. Skär broccolin i tunna skivor. Skär sockerärtorna snyggt och strimla grönkålen.
  3. Blanda ihop grönsakerna i en bunke och häll på yuzujuice, soja, sesamolja, sesamfrön, koriander och mynta. Låt dra en stund.
  4. Värm ugnen till 120 grader. Rosta hasselnötterna i en het torr panna. Grovhacka dem sedan.
  5. Salta och peppra kycklingfiléerna och stek i en panna med olja och smör tills de får fin färg.
  6. Rör ihop misopasta, socker och risvinäger. Lägg upp kycklingfiléerna på en plåt och skeda misoblandningen över filéerna. Stek sedan klart dem i ugnen tills de har en innertemperatur på 70 grader. Ta ut filerna, låt dem vila några minuter och skär upp.
  7. Lägg upp grönsaker, kyckling och misomajonnäs på tallrikar eller ett stort fat. Toppa med groddar och hasselnötter.