Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Minutfilé med Chimichurri och bakad potatis

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st Minutfiléer från Kronfågel
  • 1-1/2 msk paprikapulver smoked
  • 1-1/2 msk paprikapulver
  • 4 st vitlökklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 75 g smör
  • Salt och peppar
  • 1 kg små potatisar

Chimichurri

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl färska oreganoblad
  • 1-1/2 chili
  • 1 dl god olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 tsk strösocker
  • salt och grovmalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka vitlöken och fräs den mjuk i olja.
  2. Tillsätt paprika och rökt paprika och låt det fräsa samman hastigt.
  3. Dra åt sidan och blanda med rumstempererat smör.
  4. Skär ett kryss i varje potatis och ställ dem i en ugnsfast form. Ringa lite olja över och krydda med salt.
  5. Rosta i mitten av ugnen tills potatisen är nästan mjuk. Lägg en klick kryddsmör på varje potatis och ställ tillbaka i ugnen.
  6. Fortsätt rosta tills smöret smält ner i potatisen och potatisen är helt mjuk och har fått fin färg.
  7. Chimichurri
  8. Hacka vitlök och oregano mycket fint. Kärna ur chilin och finhacka även den. Blanda allt i en skål och slå över olja, vinäger och socker.
  9. Blanda ordentligt och smaka slutligen av med salt och peppar.
  10. Grilla Minutfiléerna i ca 5-6 minuter. Lägg filéerna i en skål och slå över Chimichurri.
  11. Smaklig måltid!