Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mintkyssar till påsk – recept på ”stekta ägg”

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

30 stycken
  • 6 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 2 msk glukos
  • 10 droppar pepparmyntsolja
  • 50 g smält choklad
  • 30 Nonstop

Så här gör du

  1. Smält socker, vatten och glukos i en kastrull. Koka till en temperatur på 120 grader.
  2. Häll sockerlagen i en oljad (neutral rapsolja) rostfri skål. Låt den svalna cirka 10 minuter.
  3. Sätt skålen över kokande vatten och rör i pepparmyntsolja. Rör tills smeten tjocknar och blir grumligt vit. Om smeten stelnar och blir svår att jobba med kan man tillsätta lite vatten och värma över vattenbad för att få en rinnig smet igen!
  4. Klicka ut små rundlar på bakplåtspapper och låt stelna.
  5. Smält chokladen och klistra fast Nonstop på mintkyssarna.