Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mintchokladpaj med hallon – recept

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Drömgod chokladpaj smaksatt med pepparmyntsolja. Garnera med vispad grädde och hallon.

Ingredienser

8 bitar

Botten

  • 125 g smör
  • 200 g mandelmjöl
  • 2 msk kakao

Chokladmousse

  • 150 g mörk choklad, sockerfri
  • 3 ägg
  • 2 msk sötströ
  • några droppar pepparmyntsolja

Chokladganasch

  • 100 g mörk choklad, sockerfri
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk smör, mjukt

Till garnering

  • 2 dl vispad grädde
  • hallon
  • kakao

Så här gör du

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret, häll det i en skål och rör i mandelmjöl och kakao.
  3. Fodra en pajform, 20-22 centimeter i diameter.
  4. Grädda pajen mitt i ugnen i 8-12 minuter. Låt svalna.
  5. Chokladmousse: Hacka och smält chokladen i ett vattenbad.
  6. Separera äggen. Vispa upp äggulorna med lättströ till ett ljust fluffigt skum.
  7. Vispa upp äggvitorna i en separat skål.
  8. Ta av chokladen från värmen och vänd ner äggulsmeten. Vänd sedan hastigt i äggvitan och pepparmyntsoljan.
  9. Bred ut chokladmoussen i pajskalet, sätt in pajen i kylen under tiden du gör ganaschen.
  10. Chokladganasch: Hacka chokladen och lägg den i en skål, koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills alla choklad smält. Rör i smöret.
  11. Bred ganaschen över pajen.
  12. Servering: Vispa grädden och forma till ägg och lägg på pajen. Lägg på hallon och pudra över kakao.