Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mintchokladpaj med hallon – recept

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar

Botten

  • 125 g smör
  • 200 g mandelmjöl
  • 2 msk kakao

Chokladmousse

  • 150 g mörk choklad, sockerfri
  • 3 ägg
  • 2 msk sötströ
  • några droppar pepparmyntsolja

Chokladganasch

  • 100 g mörk choklad, sockerfri
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk smör, mjukt

Till garnering

  • 2 dl vispad grädde
  • hallon
  • kakao

Så här gör du

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret, häll det i en skål och rör i mandelmjöl och kakao.
  3. Fodra en pajform, 20-22 centimeter i diameter.
  4. Grädda pajen mitt i ugnen i 8-12 minuter. Låt svalna.
  5. Chokladmousse: Hacka och smält chokladen i ett vattenbad.
  6. Separera äggen. Vispa upp äggulorna med lättströ till ett ljust fluffigt skum.
  7. Vispa upp äggvitorna i en separat skål.
  8. Ta av chokladen från värmen och vänd ner äggulsmeten. Vänd sedan hastigt i äggvitan och pepparmyntsoljan.
  9. Bred ut chokladmoussen i pajskalet, sätt in pajen i kylen under tiden du gör ganaschen.
  10. Chokladganasch: Hacka chokladen och lägg den i en skål, koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills alla choklad smält. Rör i smöret.
  11. Bred ganaschen över pajen.
  12. Servering: Vispa grädden och forma till ägg och lägg på pajen. Lägg på hallon och pudra över kakao.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.