Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mintbågar – recept på chokladkakor med mintkräm

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

20 stycken

Chokladdeg

  • 2 1/2 dl florsocker (ekologiskt)
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 150 g rumstempererat smör

Mintfyllning

  • 4 dl florsocker (ekologisk)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g saltat smör, rumstempererat
  • mintolja till smaksättning OBS! Behövs väldigt lite

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg.
  3. Kavla ut degen cirka 3 mm tjock med lite mjöl och lägg på ett bakplåtspapper. Det blir 2 ark. Om du har möjlighet, stoppa in den utkavlade degen i kyl eller frys i 5-10 minuter för att få så fin form på kakorna som möjligt.
  4. Stansa ut rundlar med en stansring eller ett glas och dela på mitten. Sprid ut kakorna då de sväller något under gräddning. Grädda i cirka 8-12 minuter. OBS! Gräddningstiden kan variera från olika ugnar. Ta ut kakorna och låt svalna.
  5. Mintfyllning: Blanda ihop alla ingredienser, förutom mintoljan, med en slickepott till en slät smet. Smaksätt med mint och fyll på en spritspåse.
  6. Spritsa fyllning på ena kakans insida och limma ihop med en annan. Förvara i frys eller njut direkt.