Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mint och chokladmacrons

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

30 Macrons

Macrons

  • 130 g Mandel, mals till mjöl
  • 250 g florsocker
  • 130 g Äggvita, cirka 4 st
  • 0,75 g strösocker
  • 6 g kakao
  • nypa salt

Minttryffel

  • 150 g mörk choklad, 70 %
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk honung,
  • 2 msk smör
  • Droppar mintessens

Så här gör du

  1. Mal mandeln till fint mjöl. Blanda samman mandeln, nypa salt, kakao med florsocker. Vispa äggvitor till fast skum och vispa ner lite socker i taget under konstant vispning. Sikta ner mjölblandningen i marängen. Vänd försiktigt samman allt. Fyll en spritspåse med smet. Spritsa ut små ringar/ klickar på bakplåtspapper eller macronsform. Låt dem vila i rumstemperatur cirka 20 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda lågt i ugnen cirka 17 minuter.
  2. Lägg samman hackad choklad,nypa salt och grädde i en kastrull. Låt det smälta samman på låg värme. När det smält samman ta av kastrullen från spisen och rör ner smör och honung. Droppa även i några droppar mintessens, efter smak. Låt tryffeln svalna innan du brer på den på macrons.
  3. Bred lite fyllning på en macron och tryck över en annan. Ät som de är eller se mitt recept på "after eight med sting".