Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Minitårtor med chokladbollar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 24 st har redan röstat

Ingredienser

6 stycken
  • 3 st ägg
  • 100 g socker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk matolja
  • 5 msk vetemjöl

Chokladfyllning:

  • 1 påse chokladpudding pulver (60 g)
  • 200 g mjölk
  • 70 g rumsvarmt smör
  • 50 g florsocker

Chokladbollar :

  • 2 msk färskost

Chokladganache:

  • 150 g mörk choklad
  • 2 msk matolja

Garnering:

  • 2 msk färskost
  • 30 g rumsvarmt smör
  • 2 msk florsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker poröst i en bunke med elvisp i 2-3 minuter. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggblandningen. Häll i matolja och blanda till en slät smet. Bred ut smeten på bakplåtspappersklädd pajform, ca 25 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt kallna. Stansa ut runda tårtbottnarna med ett små glas eller små burk. Totalt 12 st (6 minitårtor).
  2. Spara resten av tårtbottnar, det ska användas för chokladbollar.
  3. Chokladfyllning: Värm mjölk i en kastrull tillsammans med chokladpudding. Låt koka upp och rör hela tiden. När smeten tjocknar så är det klart. Låt kallna i kylskåpet i 30-40 min. Vispa smör och socker med elvisp på låg hastighet. Tillsätt puddingen och vispa tills krämen är fluffig, ca 2-3 minuter. Bred ut fyllningen på bottnarna och lägg på locken. Spackla minitårtorna med resten.
  4. Chokladbollar: Smula ner resten av tårtbottnar och blanda ihop med färskost i en bunke. Rulla små bollar med händerna och lägg dem på plåten. Ställ in de bollarna i kylen, ca 15 min.
  5. Chokladganache: Gör chokladganache under tiden: Hacka chokladen i små bitar och smält tillsammans med oljan över vattenbad. Bred över minitörtorna. Låt svalna i kylen, ca 30-40 min.
  6. Doppa chokladbollarna i den smälta chokladen med hjälp av en gaffel.
  7. Garnering: Vispa ihop smör och färskost med en elvisp till en fluffig blandning. Tillsätt florsocker och fortsätt att vispa en liten stund efter det. Spritsa minitårtorna med frostingen. Lägg en chokladboll ovanpå som dekoration.