Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Minipizzor med rökt lax 
och parma-mozzarella

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner, cirka 8-10 små pizzor

  • 1 pizzamix
  • 
2-3 msk osötad tomatpuré

  • 100 g riven ost

  • olivolja
  • 
salt och peppar


Laxfyllning:


  • 200 g rökt lax
  • 
cream cheese, naturell

  • dill


Parmafyllning:


  • 200 g parmaskinka
  • 
en bit mozzarella

  • 2 msk pesto
  • 
färsk basilika

Så här gör du

  1. 
Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Rör samman mixen och forma degen till en avlång rulle. Skär rullen i skivor, cirka 8-10 skivor. Platta ut skivorna/bitarna och lägg dem på ett bakplåtspapper. Grädda bitarna cirka 20 minuter. Tag ut och bred på tomatpuré och ost. Grädda i ytterligare 10 minuter eller tills osten smält.

  3. Tag ut och fyll de varma pizzorna med rökt lax och färskost samt parma, mozzarella och pesto. Krydda med nymald svartpeppar och toppa med dill respektive basilika. Droppa gärna en god olivolja över de små ljumma pizzorna.