Minipizzor med rökt lax och parma-mozzarella

Martin Cederblad
Ingredienser
4 portioner, cirka 8-10 små pizzor
- 1 pizzamix
- 2-3 msk osötad tomatpuré
- 100 g riven ost
- olivolja
- salt och peppar
Laxfyllning:
- 200 g rökt lax
- cream cheese, naturell
- dill
Parmafyllning:
- 200 g parmaskinka
- en bit mozzarella
- 2 msk pesto
- färsk basilika
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör samman mixen och forma degen till en avlång rulle. Skär rullen i skivor, cirka 8-10 skivor. Platta ut skivorna/bitarna och lägg dem på ett bakplåtspapper. Grädda bitarna cirka 20 minuter. Tag ut och bred på tomatpuré och ost. Grädda i ytterligare 10 minuter eller tills osten smält.
- Tag ut och fyll de varma pizzorna med rökt lax och färskost samt parma, mozzarella och pesto. Krydda med nymald svartpeppar och toppa med dill respektive basilika. Droppa gärna en god olivolja över de små ljumma pizzorna.

Du kanske även gillar
Populära recept