Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Minipajer med lax, grönt & vaktelägg

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 pajer
  • 2 förpackning utkavlad färsk smördeg

Fyllning:

  • 6–8 vaktelägg
  • 1 knippa salladslök
  • 2 msk smör & rapsolja
  • 1 förp babyspenat, ca 65 g
  • salt, peppar
  • 6–8 skivor gravad eller kallrökt lax

Till garnering:

  • 1 litet ägg
  • färska örter, till exempel basilika

Så här gör du

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 4 minuter. Ta upp äggen och lägg dem att kallna i en skål med kallt vatten. Skala äggen.
  2. Ansa och strimla salladslöken. Fräs den i smör & rapsolja cirka 3 minuter. Ta upp löken på en tallrik. Lägg spenat i pannan och fräs den under omrörning cirka 1 minut. Blanda lök och spenat. Smaka av med salt och peppar, låt svalna.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen. Ta ut 6–8 stora rundlar till bottnarna, cirka 13 centimeter i diametern och 6–8 rundlar till locken, cirka 8 centimeter i diametern.
  4. Man kan också använda portionsstora pajformar cirka 8 centimeter i diameter med cirka 3 centimeter hög kant.
  5. Klä muffinsplåten med de stora degrundlarna. Fördela i lök- och spenatblandningen. Lägg i äggen. Toppa med dubbelvikta laxskivor. Pensla locken med uppvispat ägg på båda sidor och lägg på pajerna.
  6. Snitta med vass kniv. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter, eller tills pajerna är klara och fått fin färg.
  7. Garnera med färska örter vid serveringen.