Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Minipajer med fetaost och gravad lax

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 52 st har redan röstat

Ingredienser

12 minipajer
  • 12 folie- eller mazarinformar
  • 1 rulle kyld smördeg
  • 1 ägg
  • 2 salladslökar eller cirka 10 cm purjolök
  • 1 1/2 dl spenatblad
  • 100 g fetaost i tärningar
  • 1 dl lagrad ost, grovriven
  • 3 äggulor
  • 3 dl gräddfil
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 100 g gravad lax

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär ut kvadrater ur den kavlade smördegen, cirka 7 × 7 centimeter stora. Lägg degplattorna i formar så att kanterna hänger lite utanför. Pensla med uppvispat ägg.
  3. Skär löken i strimlor. Skölj spenatbladen och hacka dem fint. Fördela fetaost, den rivna osten, purjolök och spenat i formarna.
  4. Vispa samman äggulor, gräddfil, salt och peppar och häll över.
  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter, sänk värmen till 175 grader efter halva tiden. Pajen är klar när fyllningen stannat och pajdegen blivit gyllenbrun.
  6. Ta ut pajerna och låt svalna. Toppa dem sedan med gravad lax.