Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Minimorotsmuffins med saffransfrosting & sockrade lingon

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Små men naggande goda! Saffransfrostingen smakar underbart ihop med den kryddiga kakan.

Ingredienser

35 minimuffins
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl solrosolja
  • 4 1/2 dl rårivna morötter
  • 1 dl frysta lingon
  • 1 msk strösocker

Frosting

  • 100 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 lime, skal av
  • 1 g saffran (2 paket)
  • 200 g Philadelphiaost

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  2. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
  3. Fyll smeten i smorda och bröade muffinsplåtar eller muffinsformar i papper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt morotsmuffinsen svalna.
  4. Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt och spritsa ut på muffinsen.
  5. Vänd runt lingonen i sockret och toppa varje muffins.