Minidosas – indiska pannkakor

Foto: Frida Wismar
Ingredienser
4 portioner
- 2 msk riven kokos
- 2 dl mannagryn
- 2 tsk vetemjöl
- 1 dl yoghurt
- 1 dl vatten
- 1/2 tsk spiskumminfrö
- rapsolja till stekning
- 1 hackad grön chili (skippa om du vill ha det mindre stark)
- 1 hackad liten gul lök
- 1/2 kruka hackad koriander
- salt och peppar
Så här gör du
- Lägg den rivna kokosen i en 1/2 dl vatten och låt den svälla i 20 minuter, om den är torkad.
- Blanda mannagryn, mjöl, yoghurt och vatten till en smet. Låt stå i 20 minuter.
- Fräs spiskummin i olja tills den fräser och doftar. Lägg i chili och stek någon minut, lägg i lök och stek tills den är mjuk. Salta och peppra. Häll ner alltihop i smeten.
- Sila kokosen från vatten och lägg ner i smeten, tillsätt koriander och späd eventuellt med vatten om smeten är för tjock. Konsistensen ska vara ungefär som vanlig pannkakssmet.
- Häll lite olja i en stekpanna på hög värme och klicka i 1 msk av smeten till små plättar, eller använd plättlagg. Gör pannkakorna så tunna som möjligt. Vänd när ena sidan fått färg.
- Servera med valfri färsk chutney.

Du kanske även gillar
Populära recept