Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Minidosas – indiska pannkakor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 msk riven kokos
  • 2 dl mannagryn
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1 dl yoghurt
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tsk spiskumminfrö
  • rapsolja till stekning
  • 1 hackad grön chili (skippa om du vill ha det mindre stark)
  • 1 hackad liten gul lök
  • 1/2 kruka hackad koriander
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Lägg den rivna kokosen i en 1/2 dl vatten och låt den svälla i 20 minuter, om den är torkad.
  2. Blanda mannagryn, mjöl, yoghurt och vatten till en smet. Låt stå i 20 minuter.
  3. Fräs spiskummin i olja tills den fräser och doftar. Lägg i chili och stek någon minut, lägg i lök och stek tills den är mjuk. Salta och peppra. Häll ner alltihop i smeten.
  4. Sila kokosen från vatten och lägg ner i smeten, tillsätt koriander och späd eventuellt med vatten om smeten är för tjock. Konsistensen ska vara ungefär som vanlig pannkakssmet.
  5. Häll lite olja i en stekpanna på hög värme och klicka i 1 msk av smeten till små plättar, eller använd plättlagg. Gör pannkakorna så tunna som möjligt. Vänd när ena sidan fått färg.
  6. Servera med valfri färsk chutney.