Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Miniburgare med cole slaw

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 burgare
  • 400 g kyckling- eller kalvfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk finhackade marinerade soltorkade tomater
  • 2 msk hackade pinjenötter
  • smör eller olja till stekning

Cole slaw

  • 1 klyfta spetskål, ca 300 g
  • 1 morot
  • 2 dl majonnäs, gärna Hellmans eller hemlagad
  • 1 msk rödvins- eller vitbalsamvinäger
  • salt, peppar, socker

Till servering

  • 6-8 små portionsbröd, gärna pompuski

Så här gör du

  1. Börja med cole slaw. Ansa och strimla kålen. Skala och strimla moroten. Blanda majonnäs och vinäger i en bunke. Smaka av med salt, peppar och socker. Vänd ner grönsakerna och blanda väl.
  2. Blanda färsen med salt och peppar i en bunke. Blanda i tomater och nötter. Forma färsen till 6-8 biffar. Stek biffarna i smöret eller oljan 3-5 minuter på varje sida eller tills de är genomstekta.
  3. Dela bröden.
  4. Servera biffarna med cole slaw mellan bröden.