Minibiskvier med hallonsmörkräm

Lina Franke
Ingredienser
15 st
Bottnar
- 200 g mandelmassa
- 1 st äggvita
Hallonsmörkräm
- 100 g mjukt smör
- 2 msk hallonpuré
- 2 dl florsocker
- 1 st äggula
- 150 g mörk choklad
Så här gör du
- Riv mandelmassan och blanda den med äggvitan till en smidig smet. Fyll en spritspåse och spritsa ut små rundlar som är ungefär lika stora som en 5-krona på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter, låt svalna på galler. Rör ihop ingredienserna till smörkrämen, ställ in skålen i kylen/frysen en liten stund om krämen är för lös. Spritsa sedan smörkrämen på bottnarna och ställ in i frysen en stund så att smörkrämen stelnar. Smält chokladen till chokladöverdraget i ett vattenbad och låt sedan svalna lite. Ta ut biskvierna från frysen och doppa dem snabbt i chokladen, ställ sedan in i kylen för att stelna.

Du kanske även gillar
Populära recept