Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Minibiskvier med hallonsmörkräm

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

15 st

Bottnar

  • 200 g mandelmassa
  • 1 st äggvita

Hallonsmörkräm

  • 100 g mjukt smör
  • 2 msk hallonpuré
  • 2 dl florsocker
  • 1 st äggula
  • 150 g mörk choklad

Så här gör du

  1. Riv mandelmassan och blanda den med äggvitan till en smidig smet. Fyll en spritspåse och spritsa ut små rundlar som är ungefär lika stora som en 5-krona på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter, låt svalna på galler. Rör ihop ingredienserna till smörkrämen, ställ in skålen i kylen/frysen en liten stund om krämen är för lös. Spritsa sedan smörkrämen på bottnarna och ställ in i frysen en stund så att smörkrämen stelnar. Smält chokladen till chokladöverdraget i ett vattenbad och låt sedan svalna lite. Ta ut biskvierna från frysen och doppa dem snabbt i chokladen, ställ sedan in i kylen för att stelna.