Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Passionscheesecake med marängskum och bär

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 24 st har redan röstat

Ingredienser

6 stycken
  • 300 g cream cheese
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 msk passion curd på burk
  • 2 1/2 dl fast hallonsylt
  • 1 äggvita
  • 4 msk strösocker

Till garnering

  • färska bär
  • myntablad
  • florsocker

Så här gör du

  1. Vispa upp cream cheese i en bunke, använd elvisp. Tillsätt crème fraiche och vispa ihop. Blanda i curden och vispa ihop.
  2. Fördela hallonsylten i portionsformarna. Toppa med cheesecakemassan. Låt stå kallt 3-4 timmar.
  3. Vispa äggvitan till fast skum. Tillsätt sockret och vispa ihop till fast skum. Skeda eller spritsa skummet i formarna.
  4. Garnera med bär och myntablad. Sikta över florsockret.