Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mini ostkakor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Idag när jag skulle göra ostkaka kände jag inte alls för att hälla alla ingredienser i en och samma form och in i ugnen. Istället använde jag mig muffinsform. Detta innebar att jag fick totalt 8 små ostkakor som såg riktig söta ut. Dock, räckte receptet endast till två personer. I receptet använde jag 0,5 dl russin för att få en svag sötma och blandade i lite kardemumma. För att få kakan mer söt rekommenderar jag att man blandar i socker.

Det gäller att komma ihåg till ostkaka brukar man ha sylt och grädde, vilket i sig är väldigt sött. Därför föredrar mindre söt ostkaka och äta med sylt.

Ingredienser

8 stycken
  • smör till formen
  • 500 g keso
  • 2 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl russin
  • 0,5 tsk kardemumma
  • mandelfras till topping

Så här gör du

  1. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Smöra formarna.
  3. Mixtra ägg, mjölk och blanda i keson.
  4. Hacka russin och blanda i russin och kardemumma i keso blandningen.
  5. Använd sked för att fylla i respektive muffinsform.
  6. Toppa ostkakan med mandelbitarna och sätt in i mitten av ugnen. Det tar 45 minuter.
  7. Servera varm med sylt, grädde och färska bär.