Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mini key limepie med hallon & myntasocker

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

10 stycken

Pajskal

  • 16 digestivekex
  • 1 valnötsstor bit färsk ingefära
  • 100 g smör
  • Fyllning:
  • 1 burk kondenserad mjölk, cirka 400 ml
  • 8 ekologiska limefrukter
  • 1 ägg
  • 4 äggulor

Topping

  • 1 dl rårörsocker
  • 12 blad färsk mynta
  • 1 krm chiliflakes (valfritt)
  • 1 dl hallon

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Krossa kexen fint, lättast i en matberedare med knivtillsats. Skala och riv ingefäran och lägg i.
  2. Smält smöret och häll ner i de krossade kexen. Mixa snabbt ihop till en smuldeg.
  3. Tryck ut smuldegen i små ugnssäkra portionsformar, både botten och kanterna skall vara täckta. Grädda pajskalen i ugn, 180 grader, 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  4. Fyllning: Riv skalet av två lime och pressa ur juicen ur samtliga.
  5. Vispa ihop ägget och äggulorna med elvisp i en bunke. Häll i den kondenserade mjölken, vispa hårt i 5 minuter. Tillsätt limejuice och skal och vispa ytterligare 5 minuter.
  6. Häll smeten i de förgräddade pajskalen och grädda i ugn, 180 grader, i 10-15 minuter tills de stelnat. Känn försiktigt genom att trycka på toppen av fyllningen med fingret. Ta ut, låt svalna och plasta in varje paj för sig. Ställ in i kyl minst 6 timmar innan servering, gärna över natten.
  7. Mixa samman sockret med mynta och chili och strö över minipajerna vid servering. Toppa med hallon.