Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordgubbs- och flädertiramisù

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 personer
  • 4 äggulor
  • 4 msk florsocker
  • 150 g färska jordgubbar
  • 500 g mascarponeost (philadelphia går också bra)
  • 3 dl flädersaftkoncentrat
  • 200 g savoiardikex

Garnering

  • 1 liter jordgubbar
  • florsocker

Så här gör du

  1. Skölj och rensa jordgubbarna till smeten. Mixa dem med stavmixer och passera genom sil.
  2. Vispa äggulor och florsocker hårt med elvisp. Klicka i mascarponen och jordgubbspurén och vispa smeten jämn.
  3. Doppa halva kexen snabbt i saften och lägg växelvis doppade halvor vid torra i en form så att botten täcks.
  4. Lägg på ett lager mascarponefyllning, ytterligare ett lager fläderdoppade kex och avsluta med fyllning.
  5. Låt stå kallt några timmar eller över natten. Sikta florsocker på toppen och garnera med drivor av skivade jord­gubbar.