Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Minestronesoppa – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 180 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 selleristjälkar
  • 1 liten squash
  • 2 msk olivolja
  • 4 färska timjankvistar eller 2 tsk torkad timjan
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaks- eller hönsbuljongtärningar
  • 1 dl rött matlagningsvin
  • 1 dl pasta, till exempel risoni eller små makaroner
  • 1/2 liter färsk spenat
  • salt, svartpeppar
  • ev 1 tsk honung
  • ev 1 msk olivolja

Så här gör du

  1. Skala och finhacka lök och morot. Hacka selleristjälkar och squash. Fräs alltsammans i olja på medelvärme i en stor kastrull i cirka 10 minuter. Rör om ibland.
  2. Tillsätt timjan, tomater, vatten, buljongtärningar och vin. Låt koka i 15 minuter.
  3. Tillsätt pastan och spenaten och fortsätt att koka tills pastan är klar.
  4. Smaka av med salt, peppar och eventuellt honung och olivolja. Späd med vatten om soppan blivit för tjock.
  5. Toppa gärna soppan med färska örter och blad, t ex basilika och persilja, vid servering.