Minestronesoppa – recept

Foto: Adobe Stock
Ingredienser
4 portioner
- 1 gul lök
- 1 morot
- 2 selleristjälkar
- 1 liten squash
- 2 msk olivolja
- 4 färska timjankvistar eller 2 tsk torkad timjan
- 1 burk krossade tomater
- 1 liter vatten
- 2 grönsaks- eller hönsbuljongtärningar
- 1 dl rött matlagningsvin
- 1 dl pasta, till exempel risoni eller små makaroner
- 1/2 liter färsk spenat
- salt, svartpeppar
- ev 1 tsk honung
- ev 1 msk olivolja
Så här gör du
- Skala och finhacka lök och morot. Hacka selleristjälkar och squash. Fräs alltsammans i olja på medelvärme i en stor kastrull i cirka 10 minuter. Rör om ibland.
- Tillsätt timjan, tomater, vatten, buljongtärningar och vin. Låt koka i 15 minuter.
- Tillsätt pastan och spenaten och fortsätt att koka tills pastan är klar.
- Smaka av med salt, peppar och eventuellt honung och olivolja. Späd med vatten om soppan blivit för tjock.
- Toppa gärna soppan med färska örter och blad, t ex basilika och persilja, vid servering.

Du kanske även gillar
Populära recept