Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Minestrone med grönkål

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 200 g torkade cannellini– eller vita bönor
  • 200 g pancetta eller rökt sidfläsk
  • 2 rödlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 ⁄2 fänkålsstånd
  • 1 zucchini
  • 1 1 ⁄2 dl rödvin
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 2 burkar cocktailtomater à 400 g
  • 200 g grönkål, mangold eller svartkål, med stjälk
  • 50 g spagetti i småbitar
  • 1 kruka basilika
  • salt
  • nymald peppar

Till servering

  • olivolja
  • pecorino eller parmesanost

Så här gör du

  1. Blötlägg bönorna i kallt vatten enligt anvisning på förpackningen. Koka bönorna mjuka i nytt vatten i cirka 1 timme. Häll av kokvattnet, men spara det för spädning av soppan.
  2. Skär pancettan i fina tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Skala morötterna och skär i fina tärningar, strimla sellerin och hacka fänkålen. Skär zucchinin fyra gånger på längden och skiva den.
  3. Fräs pancetta, lök, vitlök, morötter, selleri och fänkål. Låt fräsa utan att det tar färg på svag värme med locket på glänt, cirka 20 minuter. Rör då och då.
  4. Tillsätt vin, buljong, tomater och zucchini och fortsätt sjuda i cirka 15 minuter.
  5. Tillsätt kål, bönor och pasta. Fortsätt att koka tills pastan är färdigkokt. Späd med bönornas kokvatten om soppan är för tjock.
  6. Vänd ner basilikablad och smaka av med salt och peppar. Låt var och en smaksätta sin soppa med lite olivolja och grovriven ost.