Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mina franska musslor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portioner

Till musslorna

  • 1 nät blåmusslor
  • 1 bananschalottenlök
  • 2 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten

Till gratinering

  • 300 g bladspenat (fryst)
  • 4 gott surdegsbröd
  • 100 g smält smör
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 3 msk hackad persilja

Så här gör du

  1. Borsta och skrapa musslorna rena, dra bort skägget. Knacka musslorna i diskbänken om de är öppna. Släng de som inte sluter sig.
  2. Skala löken och finhacka den. Fräs löken i smöret utan att den tar färg. Lägg i musslorna, häll på vin och vatten. Koka under lock tills musslorna öppnar sig, ca 5 minuter. Släng de som inte öppnat sig. Häll av vätskan och låt musslorna svalna lite. Ta bort den ena skalhalvan och låt halvorna med musslan vila.
  3. Tina spenaten och lägg den i bottnen av en smord ugnssäker form. Fördela musselhalvorna ovanpå.
  4. Kantskär brödskivorna och smula dem grovt över spenat och musslor. Blanda den rivna vitlöken med det smälta smöret pch den hackade persiljan och ringla det över brödet. Gratinera mitt i ugnen till ytan fått fin färg, ca 10 minuter.