Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Min skånska kalops

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 1 kg högrev i tärningar om 2x2cm
  • 2 gula lökar
  • 3 morötter
  • 15 hel kryddpeppar
  • 2 lagerblad
  • 5 dl vatten
  • 1½ tsk salt
  • smör till stekningen
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 msk maizena

Så här gör du

  1. Bryn köttet i omgångar i smör i en stor stekgryta. Skala och skär morötter och lök i stora bitar, lägg i tillsammans med köttet och bryn ytterligare. Tillsätt lagerblad, kryddpeppar och salt. Häll över kokande vatten (använd vattenkokaren det sparar tid och energi). Låt koka tills köttet är mört, cirka 1½ timme.
  2. Ta upp kött, lagerblad och hälften av morotsbitarna. Mixa såsen med stavmixer och lägg tillbaka kött och morötter. Red med maizena utrört i lite vatten. Smaka av med ytterligare salt och malen vitpeppar.
  3. Servera med mjölig potatis och inlagda små rödbetor.