Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Min Saffrans Fisk & Skaldjursgryta med Saffrans Aioli

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

8 personer

Saffrans Aioli:

  • 2 st Äggula
  • 3 dl Olja
  • 3-4 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk Vitvinsvinäger
  • 2 tsk Senap
  • 1 nypa Salt

Fisk & Skaldjursbasen :

  • Skaldjursfond fiskfond
  • 4 dl Torrt vitvin
  • 2 l Vatten
  • 2 msk Tomatpure
  • 2 g Saffran
  • 1 st Purjolök
  • 1 st Fänkål
  • 4 st Papprika Gul/Röd
  • 2 st Palsternacka
  • 2 st Morötter
  • knippe Hackad Gräslök

Tillagning av rätten:

Så här gör du

  1. Saffrans Aiolin med stavmixer. Häll i alla ingredienser i stavmixer behållaren Sätt sen ner hela stavmixern i behållaren starta sedan mixern samtidigt du drar stavmixern uppåt.
  2. Förbered för uppläggning. Ha Potatis klart skala dom färska räkorna samt tärna fisken fin hacka gräslök.
  3. Tillagning av rätten. Ta en kastrull tillsätt lagom mängd fond för antalet personer. Koka upp fonden i med den tärnade fisken slå på en skvätt grädde låt sen koka till fisken är helt klar i slutet så släng i musslorna.
  4. Bygg upp rätten. Ta fram en djup stor tallrik dela fyra mindre halvor potatis kan vara kall lägg dom i mitten av tallriken. Bygg sen på med ett torn med färska räkor. Fördela sen ut lagom mängd fisk med en hålslev, slå sen på fonden försiktigt på sidan. Toppa med 2 musslor finhackad gräslök, citron klyfta och spritsa sen en klick av den nygjorda saffransaiolin. Serveras med nybakt bröd. Smaklig Måltid!