Min godaste kladdkaka med kokostosca

Ingredienser
8 portioner
- 175 g smör
- 3 st stora ägg
- 4 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker!)
- 3 krm salt
- 1 1/4 dl kakao
- 1 liten kopp expresso (alternativ 1/3 kopp riktigt starkt kaffe
- 2 1/4 dl vetemjöl
- 1/2 dl kokosflingor
- smör till formen
- kokosflingor till formen
Toscaöverdrag ala kokos
- 125 g smör
- 2 1/2 dl vispgrädde
- 1 dl ljus sirap
- 2 1/2 dl strösocker
- 300 g kokosflingor
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader. Tag fram en springform med löstagbar kant. Smöra formen och fördela kokosflingor så det täcker botten och kanterna.
- Smält smör och häll det i en bunke. Blanda i socker och rör om väl. Tillsätt ägg, vetemjöl, vaniljpulvret, salt, kakao och blanda till en smet. Häll därefter på espresso/kaffe, kokosflingor och rör om.
- Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen tills kakan är lagom kladdig. (Ta en sticka och se efter, den ska vara lite kladdig mitt i). Tag ur och låt vila.
- Medan kakan vilar kan vi börja med Toscasmeten. Smält smöret i en kastrull och häll på samtliga ingredienser. Rör hela tiden om så att det inte bränner vid. Låt koka upp och sjuda ett par minuter.
- Bred över glasyren över kakan och grädda i nedre delen av ugnen så att toscan får en fin gyllenbrun färg. Tag ur och låt vila.
- ÄT och NJUT!
3 kommentarer om "Min godaste kladdkaka med kokostosca"

Du kanske även gillar
Populära recept
CarianneB
Hur länge ska den vara i ugnen på ett ungefär? Det står ju ingenting alls, 30 min?
Stina Patetsos
Ca:30 min. Beror på vilken typ av form du använder. Se till att kakan är kladdig i mitten. Den ska absolut inte vara helt klar eftersom den ska gräddas igen med kokostoscan.
Maria Hedman
För mycket smör i detta recept. Flöt ovanpå kakan och rann igenom formen och droppade i massor. Kakan blir och smakar ungefär som chokladcola. Hade inne i 175 grader sammanlgt 40 min