Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Min bolognese

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Inget går upp mot köttfärssås som fått koka länge, alla har sina favoritrecept, här är mitt.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g köttfärs
  • 1/2 pkt bacon
  • 1 stor gul lök
  • 1 bit rotselleri
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 hela tomater
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk hackad färsk oregano eller basilika
  • salt och malen vitpeppar
  • olivolja att steka i

Så här gör du

  1. Hacka lök, vitlök, rotselleri och bacon.
  2. Stek allt i omgångar och slå sedan över i en stor gryta.
  3. Stek köttfärsen och lägg ner i grytan.
  4. Blanda ner tomaterna, purén, vinet, fonden, salt och peppar.
  5. Koka allt i minst en timme under lock. Hacka örterna och tillsätt i slutet av kokningen.
  6. Servera med spagetti, nyriven parmesan och färska tomater.