Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Min bästa chokladtårta!

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 223 st har redan röstat

Det här, mina damer och herrar, är min absolut bästa chokladtårta! Saftig som bara den, lättbakade bottnar, mmmmm, så mycket choklad så man håller sig nöjd i flera daaaaaagar! Hahaha! Testa! Ni kommer inte bli besvikna, I promise! ❤️

http://blogg.loppi.se/alskaattbaka/

Ingredienser

15 portion
  • 5 dl Vetemjöl
  • 5 dl Strösocker
  • 2 dl 
Kakao

  • 2 tsk Bakpulver
  • 1.5 tsk Bikarbonat
  • 2 tsk Salt
  • 2 tsk Vaniljpulver
  • 2.5 dl Gammaldags mjölk
  • 1 dl Neutral olja
  • 2 st Ägg
  • 2 dl Kokande vatten

Fyllning

  • 350 g Rumsvarmt smör
  • 2.5 dl Kakao
  • 12 dl Florsocker
  • 1.5 dl Mjölk
  • 2 tsk Vaniljsocker

Spackel

  • 5 dl Grädde
  • 1.5 dl Strösocker
  • 1.5 dl Kakao

Garnering

  • 100 g Mörk choklad
  • 1 nypa Flingsalt

Så här gör du

  1. Blanda ihop vetemjöl, socker, kakao, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljpulver.
  2. Tillsätt mjölk, olja och ägg. Vispa på högsta effekt tills allt gått ihop.
  3. Koka upp vattnet och tillsätt försiktigt under lugn vispning. Öka successivt farten och avsluta med att vispa på högsta effekt i 1 min så det kommer in luft i smeten.
  4. Fyll två smorda formar med löstagbar kant, ca 22 cm diameter. Kläm gärna fast ett bakplåtspapper i botten på formarna. Grädda mitt i ugnen ca 35-40 min i 180 grader. Stick ner en tandpetare och känn att den inte är kladdig i mitten, då återstår lite mer gräddning. Låt dom svalna något i formarna innan du tar ut dom för att svalna helt under handdukar.
  5. Fyllning: Rör smöret mjukt och sikta ner kakao, florsocker och vaniljsocker. Blanda. Tillsätt mjölken och vispa fluffigt.
  6. Spackel: Vispa ner kakaon och sockret i grädden så att det precis blandar sig. Ställ in bunken i kylen i 15 min. Vispa sen upp till fluff.
  7. Dela varje botten i 2 lager. Bred på fyllning på varje botten och lägg dom på varandra. Spackla eller spritsa tårtan med gräddspacklet och strö över hackad choklad och flingsalt!
1 kommentar om "Min bästa chokladtårta!"
  • Tilde Johansson
    Tilde Johansson

    Kan man göra den här tårtan med glutenfritt vetemjöl