Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Min bästa kladdkaka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Den här kladdkakan är som en dröm. Den är seg, kladdig, chokladig och inte nog med det så har den ett täcke av seg chokladkola ! Hemligheten för att få en riktigt seg kladdkaka är att frysa den en gång innan servering.

Ingredienser

Kladdkaka

  • 3 dl socker
  • 2 st ägg
  • 150 g smör
  • 2 dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Chokladkola

  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 1 msk kakao
  • 1 msk sirap
  • 1 msk smör

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Vipsa ihop ägg och socker tills det blir vitt och poröst med en elvisp. Blanda ihop alla torra ingredienser väl.
  2. Blanda ihop smör, mjölblandningen och det vispade sockret och ägget. Rör ihop till en jämt smet. Smöra en form med löstagbara kanter och häll i smeten. Grädde i nedre delen av ugen 20-30 min. Ta ut kakan och ställ in den i frysen under tiden du gör chokladkolan.
  3. Chokladkola. Blanda ihop samtliga ingredienser och låt koka i 40 minuter på svag värme. Bred ut över kakan och ställ i kallt tills kolan stelnat.
4 kommentarer om "Min bästa kladdkaka"
  • Sonjamarita
    Sonjamarita

    Kolasåsen blev tyvärr alldeles för tjock, trots att den bara kokade ca 20 min.

  • Lovisa Berg
    Lovisa Berg

    Gud va konstigt. Jag kokar på ganska låg värme och gör kultest med jämna mellanrum men 40 minuter brukar vara optimalt för mig så det var verkligen skumt.

  • Sonjamarita
    Sonjamarita

    Kokade nog lite väl häftigt, men kakan blev smarrig i alla fall. Tack för gott recept!

  • PeterB
    PeterB

    Galet god verkligen!
    Chokladkolan blev ganska rinnig, men det gjorde ju inget. 🙂