Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Middag i en panna med smak av Italien

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion

Färspanna

  • 350 g fläskfärs
  • 4 st potatisar
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 50 g rotselleri
  • 2 st grön sparris
  • 3 st champinjoner
  • 1/2 dl hackad färsk oregano
  • 1 msk hackad färsk citrontimjan
  • 2 st färska lagerblad
  • 500 g krossad tomat
  • 3 1/2 dl vatten
  • Riven god parmesan 1/2- 1 dl eller så mycket som du vill ha
  • salt & peppar
  • rostat bröd

Så här gör du

  1. 3 - 4 per Skiva potatis, lök, morot, sparris, rotselleri och svamp i mindre bitar.
  2. Bryn allt utom potatisen i lite olja, häll sedan upp i skål och ställ åt sidan.
  3. Bryn färsen i lite olja så att den fördelas behöver ej vara genomstekt, krydda med salt och peppar.
  4. Häll ner lökblandning och potatis i färsen slå på krossad tomat och vatten krydda med hackad oregano, hackad timjan, lagerblad, salt och peppar.
  5. Koka upp och låt små puttra 20 - 30 min under lock.
  6. Blanda till sist ner ½ - 1 dl god parmesan eller så mycket som du vill ha. Servera med rostat bröd