Middag i en panna med smak av Italien

Cilla Karlsson
Ingredienser
4 portion
Färspanna
- 350 g fläskfärs
- 4 st potatisar
- 1 st gul lök
- 1 st morot
- 50 g rotselleri
- 2 st grön sparris
- 3 st champinjoner
- 1/2 dl hackad färsk oregano
- 1 msk hackad färsk citrontimjan
- 2 st färska lagerblad
- 500 g krossad tomat
- 3 1/2 dl vatten
- Riven god parmesan 1/2- 1 dl eller så mycket som du vill ha
- salt & peppar
- rostat bröd
Så här gör du
- 3 - 4 per Skiva potatis, lök, morot, sparris, rotselleri och svamp i mindre bitar.
- Bryn allt utom potatisen i lite olja, häll sedan upp i skål och ställ åt sidan.
- Bryn färsen i lite olja så att den fördelas behöver ej vara genomstekt, krydda med salt och peppar.
- Häll ner lökblandning och potatis i färsen slå på krossad tomat och vatten krydda med hackad oregano, hackad timjan, lagerblad, salt och peppar.
- Koka upp och låt små puttra 20 - 30 min under lock.
- Blanda till sist ner ½ - 1 dl god parmesan eller så mycket som du vill ha. Servera med rostat bröd

Du kanske även gillar
Populära recept