Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mexistyle majs på grillen


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 2 msk tomatpuré

  • 4 tsk chipotlepasta
  • 
50 g smält smör

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 tsk spiskummin
  • 
2 tsk honung
  • 
4 färska majskolvar

  • salt och peppar

  • grillfolie


Till servering:


  • 125 g mozzarella

  • 1 knippe koriander

  • 1 mild chili

  • limeklyftor


Så här gör du

  1. Hacka vitlöken fint och rör samman med tomatpuré., chipotlepasta, smält smör, spiskummin och honung. Vik bak blasten på majskolvarna och fäst dem med lite stekgarn. Smörj in majsen med marinaden och lägg allt i plastpåse. Låt marinera i minst 1 timma, gärna längre.

  2. Krydda med salt och svartpeppar och vira grillfolie runt varje majskolv så att det blir som 4 små paket. Grilla över fin glöd i cirka 25 minuter eller tills majsen känns mjuk.

  3. Öppna folien och toppa majsen med riven mozzarella, koriander samt hackad chili.

  4. Servera med limeklyftor.