Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mexikansk tacogratäng

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 200 st har redan röstat

Ingredienser

12 bufféportioner
  • 2 kg nötfärs
  • 4 + 2 msk olivolja
  • 4 påsar tacokryddmix
  • 6 paprikor, blandade färger
  • 3 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 800 g majskorn
  • 800 g krossade tomater
  • 10 dl crème fraiche
  • 4 dl majonnäs
  • 4 dl riven lagrad ost
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymald svartpeppar

Servering

  • guacamole
  • tortillachips
  • blandsallad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Stek nötfärsen i omgångar i 4 msk olivolja tillsammans med tacokryddmixen, tills färsen fått fin färg och är genomstekt. Lägg över färsen i två ugnsformar, cirka 26 centimeter i diameter.
  3. Skär hälften av paprikorna i ringar och lägg dem åt sidan. Strimla resterande paprikor. Skala och finhacka gul lök och vitlök.
  4. Fräs paprikastrimlor, gul lök, vitlök och majskorn i 2 matskedar olivolja på medelhög värme under omrörning tills grönsakerna mjuknat, cirka 5 minuter. Tillsätt de krossade tomaterna och låt sjuda i cirka 15 minuter.
  5. Blanda grönsakssåsen med färsen i ugnsformarna. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, ost, salt och peppar. Bred ut ostkrämen över färssåsen.
  6. Grädda gratängerna mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Servera tillsammans med guacamole, tortillachips och blandsallad.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.