Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mexican pulled pork med chiliglaze och pico de gallo

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg fläskkarré i bit
  • salt & malen vitpeppar
  • 2 krm anchochilipeppar
  • 2 krm paprikapulver
  • 1 1/2 tsk farinsocker
  • smör till stekning
  • 1 dl BBQ-sås
  • 2 dl vatten
  • 2 msk mörk tequila

Chiliglaze

  • 1/2 dl flytande honung
  • 1/2 dl sweet chili sauce
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 krm salt

Pico de gallo, hemgjord salsa

  • 5 kvisttomater
  • 2 gula lökar
  • 2 röda chili (spansk peppar)
  • 1 tsk hackad ancho chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 koriander, hackad
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 lime

Hemgjord picklad jalapeño

  • 10 jalapeño
  • 2 spansk peppar
  • 2 msk ättiksprit (12%)
  • 1 1/2 dl äppelcidervinäger + 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk senapsfrö

Tillbehör

  • mjuka tortillabröd
  • guacamole

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Pulled pork med chiliglaze: Gnid in kryddorna och farinsockret över karrén. Bryn karrén runt om i lite smör så att den får en fin stekyta. lägg karrén i en ugnsfast form med lock (gjutjärnsgryta).
  3. Blanda BBQ-sås, vatten och tequila och häll över karrén. Sätt på locket och ställ in formen mitt i ugnen i minst 6 timmar. Späd eventuellt med lite vatten ett par gånger under tiden, passa på att ösa köttet samtidigt och vänd på det efter cirka halva tiden. Köttet är färdigt när det känns riktigt mört och går lätt att dra isär. Låt köttet svalna i formen, häll av vätskan.
  4. Blanda ihop glazen och pensla över köttet. Dra isär köttet.
  5. Pico de gallo, hemgjord salsa: Skär tomaterna i klyftor och kärna ur dem. Skär tomat- filéerna i små tärningar. Skala och hacka lökarna fint. Skär chilin i småbitar, skala och hacka vitlöken fint. Blanda allt och pressa över limejuice.
  6. Hemgjord picklad jalapeño: Skiva jalapeñon och den spanska pepparn. Blanda ättika, vinäger, vatten och socker till lagen och koka upp den. Lägg senapsfröna och den skivade chilin i en burk och häll på den varma lagen. Sätt på locket.
  7. Servera köttet med salsa, picklad jalapeño, mjuka tortillabröd, guacamole och dina övriga favorittillbehör.