Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Melonsallad i sitt skal med jordgubbar & fetaost

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 1 medelstor vattenmelon
  • 1 ⁄2 l jordgubbar
  • 150 g mager fetaost, 10 % fetthalt
  • 1 ⁄2 rödlök
  • färsk basilika
  • 1 1 ⁄2 msk solrosfrön
  • 1 1 ⁄2 msk pumpakärnor

Dressing

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger

Tillbehör

  • 2 majskolvar, grillade

Så här gör du

  1. Skär av ett lock på vattenmelonen.
  2. Gröp ur den och skär melonköttet i kuber.
  3. Dela jordgubbarna på mitten.
  4. Skär fetaosten i kuber, skiva rödlöken tunt.
  5. Lägg salladen i skalet, lägg på basilikablad och strö över fröna.
  6. Dressing: Blanda olja och balsamvinäger och ringla över salladen.
  7. Servera salladen med en halv grillad majskolv per person.