Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Meloncarpaccio med gorgonzola & pinjenötter

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 2 små meloner, till exempel ogen eller cantaloupe
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk strösocker
  • ½ msk pressad citron
  • cirka 150 g gorgonzola
  • cirka ½ dl pinjenötter

Så här gör du

  1. Koka upp vin och socker. Ta från värmen och blanda i citronsaften. Låt kallna.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr och het panna.
  3. Kärna ur och skär melonen i tunna klyftor. Skär bort skalet. Lägg upp på tallrikar, skeda över lagen och låt marinera en stund.
  4. Servera med en skiva gorgonzola på melonen och strö över nötterna.