Logga in här

Medelhavspytt med fetaost och lamm

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g lammytterfilé
  • olivolja
  • salt
  • nymald peppar
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 4 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 50 g rucola
  • 100 g fetaost
  • 1/2 dl rostade pinjenötter

Rostad vitlöksyoghurt

  • 1 hel vitlök
  • rivet skal och saft av 1/4 citron
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk flytande honung
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • salt
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Skär köttet i små kuber. Bryn hastigt i olivolja, salta och peppra. Ställ åt sidan.
  2. Tärna aubergine, squash och tomater. Hacka vitlöken.
  3. Mjukstek aubergine, squash och vitlök i olivolja. Blanda i tomater och citronskal och fräs runt någon minut. Blanda i köttet och värm. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vänd ner rucolan och strö över smulad ost och nötter. Servera med yoghurtsåsen.
  5. Vitlöksyoghurt: Sätt ugnen på 175 grader. Rosta den hela vitlöken i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Låt svalna och pilla ut klyftorna ur skalet.
  6. Mixa ingredienserna och smaka av med salt och peppar.