Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Medelhavs Broccoloco

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 st Broccoloco
  • 400 g Morötter
  • 400 g Palsternackor
  • 5 msk Olivolja
  • 1 msk Rosmarin
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 tsk Salt
  • 1 dl Rostade pumpafrön
  • 2 pkt Smaksatt Tofu

Citrussås:

  • 2 dl Creme Fraiche
  • 2 msk Citronjuice
  • 1 tsk Honung
  • 1 nypa Salt
  • 1 nypa Peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Dela Broccoloccon på längden längs med stammen och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Skrubba morötter och palsternackor, lägg ut på plåten.
  3. Blanda samman rosmarin, vitlök, olja, och salt, massera sedan in i Brocccolocco och rotfrukterna. Rosta mitt i ugnen i 30 minuter. Rör om någon gång efter halva tiden. Ta ut och servera.
  4. Torrosta pumpakärnor tillsammans med en nypa salt i en stekpanna tills de fått gyllene färg. Strö kärnorna över de färdig rostade grönsaker.
  5. Blanda samma ingredienser till såsen.
  6. Servera allt tillsammans gärna med en sallad och knaperstekt marinerad tofu eller kyckling!
Du kanske även gillar