Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Matvetesallad med skinka och äpple


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

En härlig sallad med fräscha grönsaker!

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl matvete
  • 100 g gröna frysta ärtor
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • Salt och svartpeppar
  • 1 rött äpple
  • 2 morötter
  • 1/2 purjolök
  • 8 stora salladsblad

Tillbehör

  • Rhode islandsås

Så här gör du

  1. Koka matvetet enligt anvisningen på paketet, cirka 25 minuter. Lägg på ett stort fat.
  2. Blanda ner frysta ärtor, gräslök, olja, vinäger, honung och salladskrydda. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skiva äpple och morötter i mindre skivor och blanda ner. Skär skinkan i små kuber och strimla purjolöken.
  4. Blanda ner i salladen.
  5. Fördela salladsblad runtom och dekorera med lite strimlad purjolök.
  6. Servera med en köpt rhode islandssås till exempel Lallerstedts.