Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Matmuffins

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

12 stycken
  • 5 dl vetemjöl
  • 3½ dl grahamsmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk persillade
  • rivet skal av ½ citron
  • 3 ägg
  • 2½ dl vatten
  • 1½ dl naturell yoghurt
  • 1 dl olivolja
  • 50 g bladspenat (fryst)

Smaksättning

  • ½ skivad rödlök
  • 12 soltorkade marinerade tomater
  • 75 g fetaost

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Sätt 12 muffinsformar i en muffinsplåt eller dubbla muffinsformar på en bakplåt.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa samman ägg, vatten, yoghurt, olja och bladspenat (behöver inte tinas). Tillsätt äggblandningen i de torra ingredienserna och blanda väl.
  3. Fördela smeten i de 12 formarna. Stick ner smaksättningen (en skiva rödlök, en tärning fetaost och en soltorkad tomat i varje muffin). Grädda cirka 35 minuter.