Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Matmuffins med laks och grönsaker

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 muffins
  • 1 st ekologisk lök, finhackad
  • 1 st ekologisk vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 st ekologisk squash, skuren i fina tärningar
  • 1 st ekologisk morot, skuren i fina tärningar
  • 1 tsk ekologisk herbes de provence
  • 2 msk ekologisk extra jungfruolivolja
  • 2 1/2 dl kärnmjölk eller 2½ dl ekologisk sojadryck vispad med ett par msk vinäger* eller citronsaft
  • 3 st ekologiska ägg
  • 1 1/2 dl ekologiskt fullkornsrismjöl
  • 1 1/2 dl ekologiskt bovetemjöl
  • 1/2 tsk ekologisk havs- eller himalayasalt
  • ekologisk, nymalen svartpeppar
  • 100 g filead lax, hackad i fina tärningar

Så här gör du

  1. Här är tricket med sojadryck och vinäger eller citronsaft. Det är en ersättning för kärnmjölk, om du inte tål mjölk. Inte bara här men också i andra bakverk. Blanda bovetemjöl, rismjöl och bakpulver samt ett nypa salt och peppar grundligt i en separat skål. Vänd snabbt mjölet i ägg-kärnmjölksmassan och vispa ihop det. Vänd i räkorna. Häll genast degen i en smord muffinform med 8 hål. Ge dem ca 25 minuter i en 180 °C varm ugn tills degen precis är genombakad.