Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Matjessill med forellrom, äpple & pepparrot


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

  • 300 g matjessill

  • 2 svenska äpplen

  • 1 knippe dill

  • 50 g forellrom eller stenbitsrom

  • 2 dl gräddfil

  • 50 g smör

  • 1 bit färsk pepparrot


Så här gör du

  1. Låt matjessillen rinna av. Skiva äpplet i tunna skivor och skär stickor, bryn smöret tills det tystnar och ställ åt sidan.

  2. Skala pepparroten och slå den mot den fina sidan på ett rivjärn.

  3. Börja med att lägga upp matjessillen och lägg på pepparroten. Ringla över det brynta smöret.

  4. Plocka fina dillvippor och lägg på sillen. Klicka ut gräddfilen och avsluta med forellrommen.