Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Matjessill med brynt smör och färskpotatissallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg färskpotatis
  • 2-4 mjukkokta ägg

Dressing

  • 2 msk grov senap
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 dl finhackad smörgåsgurka
  • 5-6 msk majsolja
  • 1 liten gul eller silver lök, strimlad
  • 3 msk finhackade örter, t ex dill och persilja

Sill

  • 4 matjessillfiléer
  • 25 g smör
  • 1 msk klippt gräslök
  • rödlöksringar

Så här gör du

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten ca 20 minuter.
  2. Häll av vattnet och ånga av den noga. Låt svalna ca 15 minuter.
  3. Dela potatisen. Skala och dela äggen. Lägg potatis och ägg på ett fat.
  4. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och fördela den över salladen.
  5. Skär sillen i bitar och lägg dem på ett fat.
  6. Låt smöret bli ljusbrunt i en liten kastrull.
  7. Ringla det brynta smöret över sillen. Garnera med klippt gräslök och rödlöksringar.