Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Matjessill med ägg, picklad lök och brynt smör

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 personer
  • 5 hela matjessillfiléer
  • 3 hårdkokta ägg
  • 3 kvistar dill
  • 75 g smör

Picklad lök

  • 2 rödlökar
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl ättiksprit (12 %)

Så här gör du

  1. Picklad lök: Skala och skiva löken. Koka upp vattnet och blanda det med sockret tills det lösts upp. Blanda i ättikan. Häll lagen över löken och låt kallna. Låt stå ca 1 timme.
  2. Lägg sillfiléerna på ett fat. Skala och hacka äggen. Hacka dillen. Låt den picklade löken rinna av. Toppa sillen med ägg och lök. Strö över dillen.
  3. Bryn smöret tills det luktar nötigt och har en ljusbrun färg. Häll 2 msk brynt smör över sillfiléerna, servera resten vid sidan om. Servera genast.