Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Matjessill i krämig äppelsalsa

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 2 förpackningar hela matjessillfiléer, 1 förpackning à 220 g
  • 1 kruka gräslök
  • 2 äpplen, gärna svenska
  • 1 msk koncentrerad äppelsaft eller färskpressad citronsaft
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 3 msk pepparrotsvisp, 65 g

Så här gör du

  1. Skär sillen i bitar.
  2. Hacka gräslöken.
  3. Dela, kärna ur och skär äpplen i små tärningar. Blanda äppeltärningar och saft.
  4. Blanda crème fraiche, majonnäs och pepparrotsvisp i en bunke. Blanda i sillen. Vänd ner gräslök och äppeltärningar.
  5. Lägg sillen i en serveringsskål. Täck över och låt marinera i kylskåp 1-3 timmar.