Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Matigare variant av grekisk sallad med tsatsiki

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Sallad

  • 4 st portioner couscous
  • 1 st rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 150 g kalamataoliver
  • 150 g ruccola
  • 150 g fetaost

Tsatsiki

  • 2 dl grekisk yoghurt (eller matlagningsyoghurt)
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1/4 gurka
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Tillaga couscousen enligt anvisningarna på förpackningen
  2. Dela körsbärstomaterna på hälften och skiva rödlöken tunt.
  3. Häll av vätskan från oliverna
  4. Vänd ner ruccolan, körsbärstomaterna, oliverna och rödlöken i couscousen.
  5. Bryt fetaosten i lite mindre och vänd försiktigt ned i salladen. Salta och peppra.
  6. Riv gurkan grovt och pressa vitlöksklyftorna. Blanda sedan gurkan och vitlöken med yoghurten. Smaka av med lite salt och peppar.
  7. Servera salladen med tsatsikin!