Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Matig sommarsallad à la Tabbouleh

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 sats picklad lök, se separat recept
  • 200 g cocktailtomater, gärna i olika färger
  • 4 smågurkor
  • 1 burk vita bönor, 400 g
  • 4 port kokta gryn, t ex bulgur eller couscous
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 2-3 kvistar mynta, hackade + myntablad till garnering
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 400 g halloumi
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 msk majsolja

Så här gör du

  1. Gör picklad rödlök, se separat recept.
  2. Dela tomaterna. Ansa och skär gurkorna i små bitar.
  3. Skölj bönorna och låt dem rinna av i ett durkslag.
  4. Blanda gryn, persilja och mynta i en stor salladskål. Ringla över citronsaft och olja och blanda ihop. Vänd ner tomater, gurka och bönor.
  5. Dela halloumi och skär den i skivor. Vänd bitarna i mjölet och stek dem gyllenbruna i oljan.
  6. Toppa salladen med halloumi, picklad rödlök och myntablad.