Matig sommarsallad à la Tabbouleh

Foto: Eva Hildén
Ingredienser
4 portioner
- 1 sats picklad lök, se separat recept
- 200 g cocktailtomater, gärna i olika färger
- 4 smågurkor
- 1 burk vita bönor, 400 g
- 4 port kokta gryn, t ex bulgur eller couscous
- 1 dl finhackad bladpersilja
- 2-3 kvistar mynta, hackade + myntablad till garnering
- 3 msk färskpressad citronsaft
- 3 msk olivolja
- 400 g halloumi
- 1 dl vetemjöl
- 4 msk majsolja
Så här gör du
- Gör picklad rödlök, se separat recept.
- Dela tomaterna. Ansa och skär gurkorna i små bitar.
- Skölj bönorna och låt dem rinna av i ett durkslag.
- Blanda gryn, persilja och mynta i en stor salladskål. Ringla över citronsaft och olja och blanda ihop. Vänd ner tomater, gurka och bönor.
- Dela halloumi och skär den i skivor. Vänd bitarna i mjölet och stek dem gyllenbruna i oljan.
- Toppa salladen med halloumi, picklad rödlök och myntablad.

Du kanske även gillar
Populära recept