Matchabollar & matchalatte

Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
25 –30 STYCKEN
Matchabollar
- 3 dl havregryn
- 1 dl kokos
- 4 msk kokosolja
- 1 ⁄2 dl honung
- 1 ⁄2 tsk matcha, grönt tepulver som finns i asiatiska livsmedelsbutiker
Att rulla i
- cirka 1 1⁄2 dl kokos
- 1 ⁄2–1 tsk matcha
Matcha latte (1 kopp)
- 1 dl vatten
- 1 tsk machapulver
- eventuellt honung
- 2 dl havremjölk (Oatly i kaffe)
Så här gör du
- Matchabollar: Blanda ihop alla ingredienser.
- Häll kokos och matchapulver i en påse och blanda. Häll ut på ett fat och rulla jämnstora bollar. Förvara i kylen.
- Matchalatte: Koka upp vattnet, häll upp i en kopp, vispa i matchapulver och söta eventuellt med honung.
- Sjud havremjölken och vispa kraftigt under tiden. Häll på mjölken och skummet. Strö över lite matchapulver.

Du kanske även gillar
Populära recept