Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mascarponepaj med vit choklad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 56 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1-2 förpackningar pajdeg (se tips ovan)
  • 300 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 300 g mascarpone
  • 1/2 lime, färskpressad saft
  • 1 dl siktat florsocker

Till garnering

  • 250 g färska hallon
  • florsocker
  • mynta

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut pajdegen i en pajform, eller lägg ihop 2 pajdegar och tryck ut dem i formen. Ställ kallt cirka 30 minuter.
  2. Grädda pajen cirka 15 minuter ­eller tills den är klar. Låt kallna.
  3. Hyvla spån av cirka 30 gram av chokladen med ost- eller chokladhyvel. Lägg chokladspån på en tallrik med bakplåtspapper och förvara kallt.
  4. Hacka resten av chokladen.
  5. Värm grädden i en liten panna. Ta pannan från värmen och lägg i den hackade chokladen, låt den smälta under omrörning. Låt svalna, men inte stelna.
  6. Mät upp mascarpone i en bunke. Tillsätt limesaften och florsocker och vispa ihop. Blanda i den avsvalnade chokladen. Låt krämen kallna.
  7. Fyll pajen med krämen. Toppa med hallon och chokladspån. Garnera med siktat florsocker. Toppa med myntan.
7 kommentarer om "Mascarponepaj med vit choklad"
  • Ann Frankenberg
    Ann Frankenberg

    ”Värm grädden”……hur mycket? står inget om grädde i receptet Hur mycket mascarpone??? finns inte heller med i receptet.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Ann Frankenberg

      Hej! Det var en miss från oss, nu ska receptet vara uppdaterat 🙂 Trevlig helg!

  • Hellas
    Hellas

    De sex som gett receptet 4 ☆ kan inte gärna läst det än mindre använt det, eftersom de två huvudingridientserna fattas, de är till o med namnet på pajen!!!
    Mvh!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Hellas

      Hej! Det var en miss från oss att grädden och mascarponen föll bort, nu ska receptet vara uppdaterat 🙂 Trevlig helg!

  • Mimmi nr 2
    Mimmi nr 2

    ”1-2 förpackningar pajdeg” står det i receptet. Vilken typ av pajdeg passar bäst?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Mimmi nr 2

      Hej,
      Pajdeg av smördeg ger en frasigare botten om du önskar det, annars finns ”vanlig” pajdeg som går att använda.
      Mvh Mitt kök-redaktionen

  • Lena Söderström
    Lena Söderström

    Hej, Den köpta utkavlade degen är tunn och passar till en liten paj. Bästa resultatet till den här fina pajen får du om du gör pajbotten av dubbel sats deg. Lägg ihop pajdegarna och tryck ut dem i pajformen. Så står det i ingressen. Lycka till med pajen!