Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mascarponepaj med vit choklad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1-2 förpackningar pajdeg (se tips ovan)
  • 300 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 300 g mascarpone
  • 1/2 lime, färskpressad saft
  • 1 dl siktat florsocker

Till garnering

  • 250 g färska hallon
  • florsocker
  • mynta

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut pajdegen i en pajform, eller lägg ihop 2 pajdegar och tryck ut dem i formen. Ställ kallt cirka 30 minuter.
  2. Grädda pajen cirka 15 minuter ­eller tills den är klar. Låt kallna.
  3. Hyvla spån av cirka 30 gram av chokladen med ost- eller chokladhyvel. Lägg chokladspån på en tallrik med bakplåtspapper och förvara kallt.
  4. Hacka resten av chokladen.
  5. Värm grädden i en liten panna. Ta pannan från värmen och lägg i den hackade chokladen, låt den smälta under omrörning. Låt svalna, men inte stelna.
  6. Mät upp mascarpone i en bunke. Tillsätt limesaften och florsocker och vispa ihop. Blanda i den avsvalnade chokladen. Låt krämen kallna.
  7. Fyll pajen med krämen. Toppa med hallon och chokladspån. Garnera med siktat florsocker. Toppa med myntan.
4 kommentarer om "Mascarponepaj med vit choklad"
  • Ann Frankenberg
    Ann Frankenberg

    ”Värm grädden”……hur mycket? står inget om grädde i receptet Hur mycket mascarpone??? finns inte heller med i receptet.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Ann Frankenberg

      Hej! Det var en miss från oss, nu ska receptet vara uppdaterat 🙂 Trevlig helg!

  • Hellas
    Hellas

    De sex som gett receptet 4 ☆ kan inte gärna läst det än mindre använt det, eftersom de två huvudingridientserna fattas, de är till o med namnet på pajen!!!
    Mvh!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Hellas

      Hej! Det var en miss från oss att grädden och mascarponen föll bort, nu ska receptet vara uppdaterat 🙂 Trevlig helg!