Mascarponepaj med vit choklad

Foto: Lennart Weibull
Ingredienser
4 portioner
- 1-2 förpackningar pajdeg (se tips ovan)
- 300 g vit choklad
- 1 dl vispgrädde
- 300 g mascarpone
- 1/2 lime, färskpressad saft
- 1 dl siktat florsocker
Till garnering
- 250 g färska hallon
- florsocker
- mynta
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut pajdegen i en pajform, eller lägg ihop 2 pajdegar och tryck ut dem i formen. Ställ kallt cirka 30 minuter.
- Grädda pajen cirka 15 minuter eller tills den är klar. Låt kallna.
- Hyvla spån av cirka 30 gram av chokladen med ost- eller chokladhyvel. Lägg chokladspån på en tallrik med bakplåtspapper och förvara kallt.
- Hacka resten av chokladen.
- Värm grädden i en liten panna. Ta pannan från värmen och lägg i den hackade chokladen, låt den smälta under omrörning. Låt svalna, men inte stelna.
- Mät upp mascarpone i en bunke. Tillsätt limesaften och florsocker och vispa ihop. Blanda i den avsvalnade chokladen. Låt krämen kallna.
- Fyll pajen med krämen. Toppa med hallon och chokladspån. Garnera med siktat florsocker. Toppa med myntan.
7 kommentarer om "Mascarponepaj med vit choklad"

Du kanske även gillar
Populära recept
Ann Frankenberg
”Värm grädden”……hur mycket? står inget om grädde i receptet Hur mycket mascarpone??? finns inte heller med i receptet.
Mitt Kök
Hej! Det var en miss från oss, nu ska receptet vara uppdaterat 🙂 Trevlig helg!
Hellas
De sex som gett receptet 4 ☆ kan inte gärna läst det än mindre använt det, eftersom de två huvudingridientserna fattas, de är till o med namnet på pajen!!!
Mvh!
Mitt Kök
Hej! Det var en miss från oss att grädden och mascarponen föll bort, nu ska receptet vara uppdaterat 🙂 Trevlig helg!
Mimmi nr 2
”1-2 förpackningar pajdeg” står det i receptet. Vilken typ av pajdeg passar bäst?
Mitt Kök
Hej,
Pajdeg av smördeg ger en frasigare botten om du önskar det, annars finns ”vanlig” pajdeg som går att använda.
Mvh Mitt kök-redaktionen
Lena Söderström
Hej, Den köpta utkavlade degen är tunn och passar till en liten paj. Bästa resultatet till den här fina pajen får du om du gör pajbotten av dubbel sats deg. Lägg ihop pajdegarna och tryck ut dem i pajformen. Så står det i ingressen. Lycka till med pajen!